Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες !

Cart0
Your shopping cart is empty!

Blog

Μείνετε ενημερωμένοι για ότι καινούργιο κυκλοφορεί !

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο άρωμα για το σπίτι μου

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο άρωμα για το σπίτι μου

Κάθε χώρος του σπιτιού σου είναι διαφορετικός, εμπνέει κάτι το διαφορετικό… είτε πρόκειται για το υπνοδωμάτιο στο οποίο χαλαρώνεις, είτε πρόκειται για το μπάνιο που θέλεις να μυρίζει καθαριότητα και φρεσκάδα. Τα αρώματα, λοιπόν, βοηθούν στη διαμόρφωση της κατάλληλης ατμόσφαιρας.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν επιλέγεις το σωστό άρωμα για το σπίτι σου. Μερικά από τα πιο δημοφιλή αρώματα είναι τα εσπεριδοειδή, τα λουλουδάτα και τα ξυλώδες.

 

Υπνοδωμάτιο: Λεβάντα, Γιασεμί , Κανέλα

Στον προσωπικό σου χώρο χρειάζεσαι σίγουρα κάτι χαλαρωτικό που θα σε ¨ξεκουράσει¨ από το γρήγορους ρυθμούς της ημέρας. Τα χαλαρωτικά αρώματα, όπως είναι η λεβάντα, το γιασεμί ή η κανέλα σε ηρεμούν και βοηθούν αποτελεσματικά στη βελτίωση του ύπνου σου. Είναι σημαντικό όμως να επιλέξεις απλές μυρωδιές, στις οποίες δεν αναμειγνύονται πολλά υλικά.

Καθιστικό: Αρώματα με βάση το ξύλο, Βανίλια, Καρύδα

Το σαλόνι είναι ένας από τους βασικούς χώρους του σπιτιού καθώς φιλοξενεί αρκετές από τις στιγμές μας μέσα στην ημέρα. Για να γίνει ο χώρος άνετος και χαλαρωτικός, το άρωμα του θα πρέπει να έχει ξυλώδη γεύση και να μην είναι βαρύ. Σε ένα χώρο όπου πρόκειται να συγκεντρωθούν πολλοί άνθρωποι το αρωματικό πρέπει να είναι ελαφρύ και να διαχέεται ομοιόμορφα στο δωμάτιο. 

Κουζίνα: Εσπεριδοειδή

Μετά το καθημερινό μαγείρεμα είναι λογικό να υπάρχουν οσμές. Το καλύτερο άρωμα για την κουζίνα είναι αυτό που όχι μόνο την κάνει να μυρίζει ευχάριστα αλλά παράλληλα εξαλείφει και αυτές τις περίεργες μυρωδιές. Ένα άρωμα εσπεριδοειδών, όπως το πορτοκάλι και το λεμόνι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να δοκιμάσεις!

Μπάνιο: Καθαρές μυρωδιές

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που συνήθως κυριαρχούν ευχάριστες μυρωδιές εξαιτίας των σαμπουάν και των ειδών περιποίησης που χρησιμοποιείς. Δεν θέλεις να επιλέξεις τολμηρά αρώματα στα κεριά ή τα αρωματικά χώρου σου καθώς δεν θα αναμειγνύονται όπως πρέπει με τα υπόλοιπα στο χώρο. Ιδανικά, θα πρέπει να επιλέξεις μυρωδιές όπως η Λεβάντα, το Πράσινο Μήλο, το Λεμόνι οι οποίες αποπνέουν μια φρεσκάδα.

 

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξεις το σωστό άρωμα κεριού για το σπίτι σου είναι να πειραματιστείς με διαφορετικά αρώματα ώστε να καταλήξεις σ΄ αυτό που σ’ ευχαριστεί περισσότερο.