Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες !

Cart0
Your shopping cart is empty!

Blog

Μείνετε ενημερωμένοι για ότι καινούργιο κυκλοφορεί !

Γιατί να επιλέξω κερί σόγιας ;

Γιατί να επιλέξω κερί σόγιας ;

Γιατί να επιλέξω κερί σόγιας ;

Θα έχετε κάνει την συγκεκριμένη ερώτηση στον εαυτό σας πολλές φορές… γιατί να χρησιμοποιήσω κερί σόγιας; Η απάντηση είναι απλή! Αρχικά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της σόγιας είναι ότι είναι φυσικό προϊόν και πλήρως ανανεώσιμο. Επιπλέον, η παραφίνη είναι ένα προϊόν βλαβερό για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Ας δούμε λοιπόν 7 λόγους για να επιλέξουμε ένα κερί σόγιας:

 1. Καθαρότερη καύση
  Τα κεριά από κερί σόγιας καίγονται πιο καθαρά, ομοιόμορφα και έχουν πλήρη καύση χωρίς να αφήνουν κατάλοιπα. Αξιοποιείς λοιπόν όλη τη ποσότητα του κεριού και απολαμβάνει το άρωμα του στο 100%.
 2. Μεγαλύτερη διάρκεια
  Τα κεριά σόγιας διαρκούν έως και 50% περισσότερο παραπάνω από τα κεριά παραφίνης! Αυτό συμβαίνει γιατί λιώνουν σε χαμηλότερη θερμοκρασία, οπότε διαρκούν περισσότερο. Ένα μέσο κερί σόγιας 6oz (περίπου 170gr) υπολογίζεται ότι καίει για 50-60 ώρες αντιθέτως με ένα κερί παραφίνης που με την ίδια ποσότητα θα κάψει τη μισή ώρα. Άρα ίσως τα κεριά σόγιας να μην είναι τόσο ακριβά όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά…
 3. Μυρίζει πιο έντονα
  Χάρη στην ελαιώδη φυτική σύστασή τους έχουν καλύτερη απόδοση των αρωμάτων. Κατά την καύση του κεριού το υπέροχο άρωμά του διαχέεται ομοιόμορφα σε όλο το χώρο. Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται για να δώσουν στο κερί το άρωμα του είναι ακόμη ένας παράγοντας που το κάνει πιο έντονο. Σε σύγκριση με τα συνθετικά αρώματα των κεριών με παραφίνη, τα αιθέρια έλαιαδίνουν πολύ πιο έντονο αποτέλεσμα και το άρωμα παραμένει στο χώρο σας για πολύ περισσότερο χρόνο.

 

 1. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον
  Όταν ανάψετε ένα κερί σόγιας θα παρατηρήσετε ότιδεν παράγεται μαύρος καπνός, όπως συνήθως συμβαίνει με τα κεριά από παραφίνη.  Ο λόγος είναι ότι παράγουν σχεδόν μηδενική αιθάλη η οποία είναι υποπροϊόν του πετρελαίου. Η αιθάλη θεωρείται επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
  Ακόμα ένα στοιχείο που το κάνει φιλικό προς το περιβάλλον είναι ότι η συσκευασία του είναι ανακυκλώσιμη καθώς είναι συνήθως γυάλινη

 

 1. Καθαρίζετε εύκολα
  Λόγω της βουτυρένιας υφής τους τα κεριά σόγιαςδεν παγώνουν και δεν κολλάνε με το σημείο που έρχονται σε επαφή. Δεν αφήνουν λεκέδες σε ρούχα και αντικείμενα και μπορούν εύκολα να καθαριστούν από μια επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα νωπό σφουγγάρι με σαπούνι. Οπότε μην ανησυχήσεις ακόμα και αν γίνει κάποιο ατύχημα!

 

 1. Τα δοχεία τους επαναχρησιμοποιούνται
  Λόγω του ότι καθαρίζονται εύκολα με ζεστό νερό και σαπούνι (ιδανικά υγρό πιάτων), μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν ξανά.

 

 1. Είναιvegan
  Το κερί σόγιας είναι vegan καθώς δεν περιέχει ζωικά λίπη για την κατασκευή του. Στο κερί παραφίνης για λόγους στιβαρότητας και διάρκειας χρησιμοποιείται στεατικό οξύ δηλαδή ζωικό λίπος.

Οπότε, αν λάβουμε υπόψιν όλους τους παραπάνω λόγους… πιστεύω ότι η μόνη επιλογή αγοράς κεριού είναι σόγιας!