Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες !

Cart0
Your shopping cart is empty!

Blog

Μείνετε ενημερωμένοι για ότι καινούργιο κυκλοφορεί !

Σωστή Καύση Κεριού Σόγιας

Σωστή Καύση Κεριού Σόγιας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν ένα κερί σόγιας, επιδιώκουν την ανανέωση της ατμόσφαιρας του χώρου τους, καθώς και την αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας χάρη στην έντονη μυρωδιά που διαθέτουν και στην καθαρή καύση.

Δυστυχώς όμως, για τους περισσότερους αυτό δεν συμβαίνει όταν αγοράζουν κεριά σόγιας. Αντί να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη ενός τέτοιου κεριού αναρωτιούνται τι ακριβώς πήγε στραβά…

Γιατί η καύση του κεριού δεν είναι ομοιόμορφη και σωστή;
Γιατί το άρωμα δεν αναδύεται με την ίδια ένταση όπως κατά την πρώτη καύση;

Αν θέλετε να μάθετε πώς να καίτε ένα κερί σόγιας με τον σωστό τρόπο και να εξασφαλίσετε μεγάλη διάρκεια καύσης, απλά ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό:

  1. Τριμάρισμα του Φυτιλιού
    Ο πρώτος κανόνας και πιο σημαντικός είναι το τριμάρισμα του φυτιλιού, πριν από κάθε άναμμα.

    Για το πρώτο κάψιμο, κόψτε το φυτίλι έτσι ώστε να μείνει μόνο 0,5cm πάνω από το κερί. Μετά από κάθε καύση, αφαιρέστε τη συσσώρευση αιθάλης που παραμένει γύρω από το φυτίλι. Αυτή η αφαίρεση θα εξασφαλίσει στο κερί σας ομαλό κάψιμο, χωρίς καπνό. Για να το πετύχετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα μικρό ψαλίδι ή ένα κόφτη φυτιλιού για να το κόψετε με ακρίβεια.
  1. Πρώτη Καύση – Κανόνας 4ων Ωρών
    Μια από τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές σωστής καύσης ενός κεριού είναι να μην ξεπερνάτε ποτέ τις 4 ώρες. Με αυτό τον τρόπο το κερί θα καεί ομοιόμορφα και δεν θα παραμείνουν υπολείμματα στα τοιχώματα του ποτηριού. Επίσης, η υπερβολική καύση θα προκαλέσει συλλογή αιθάλης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται καπνός που καλύπτει το άρωμα του κεριού και μια ενοχλητική φλόγα που τρεμοπαίζει.
  1. Σβήσιμο Φυτιλιού
    Ο καλύτερος τρόπος να σβήσετε το κερί είναι να βυθίσετε με Wick Dipper ή μ΄ένα σπίρτο το φυτίλι στο υγρό κερί και να το επαναφέρετε σε όρθια θέση ή χρησιμοποιήστε κάποιον κηροσβέστη! Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα αποφύγετε την δημιουργία καπνού!