Δωρεάν μεταφορικά για όλες τις παραγγελίες !

Cart0
Your shopping cart is empty!

Blog

Μείνετε ενημερωμένοι για ότι καινούργιο κυκλοφορεί !

Τι ακριβώς είναι Κερί Σόγιας

Τι ακριβώς είναι Κερί Σόγιας…

Τι ακριβώς είναι Κερί Σόγιας…

Το κερί σόγιας είναι ένα φυτικό κερί που παρασκευάζεται από το λάδι σόγιας. Ανακαλύφθηκε από τον Μάικλ Ρίτσαρντς το 1991. Ήταν κατασκευαστής κεριών και ύστερα από πολλά πειράματα με διαφορετικούς τύπους φυτικών προϊόντων, δημιούργησε κερί από σογιέλαιο. 

Πως γίνεται η παραγωγή κεριού σόγιας:

  1. Ξεκινάει η συγκομιδή φασολιών, καθαρίζονται, σπάνε, αποφλοιώνονται και μετατρέπονται σε νιφάδες.
  2. Από τις νιφάδες βγαίνει το έλαιο και υδρογονώνεται.
  3. Η διαδικασία υδρογόνωσης μετατρέπει μερικά από τα λιπαρά οξέα του ελαίου από ακόρεστα σε κορεσμένα.Αυτή η διαδικασία μεταβάλλει δραματικά το σημείο τήξης του λαδιού, καθιστώντας το στερεό σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Το κερί σόγιας που δημιουργείται γίνεται σε μορφή νιφάδων ή σφαιριδίων.
  5. Τα υπολείμματα των φλοιών φασολιών χρησιμοποιούνται συνήθως ως ζωοτροφή.
  6. Είναι μια ανανεώσιμη πηγή, φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Η συντριπτική πλειοψηφία καλλιέργειας των φασολιών σόγιας στον κόσμο γίνεται στις Η.Π.Α., κυρίως στις πολιτείες Αϊόβα, Ιλινόις και Ιντιάνα. Είναι μια βασική καλλιέργεια για αυτούς. Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο προμηθεύονται το κερί σόγιας από την Αμερική, όπως και εμείς εδώ στην Ελλάδα.

Όσο θα μπορούμε να καλλιεργούμε στη γη θα μπορούμε να έχουμε όλα τα προϊόντα της σόγιας, συμπεριλαμβανομένων και των κεριών.

Με το πέρασμα των χρόνων όλο και περισσότερα φυτικά, μη τοξικά προϊόντα έρχονται να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα βλαβερά. Το κερί σόγιας είναι ένα από αυτά!